Biodiesel på vareleveranser i Stor-Oslo fra Nexans Langhus

5. jun. 2023
Lastebil fra Nexans Langhus med biodiesel-klistremerke på siden

Nexans har forpliktet seg til å redusere CO2 hvert år og å redusere utslipp fra transport er et viktig delmål. Den jobben jobber vi dedikert med.

En av tiltakene vi har fokusert på de siste årene, er å redusere utslippene fra vår egen produkttransport til grossister i Stor-Oslo.

I slutten av mai 2023 lanserte vi en overgang fra diesel til HVO100-biodiesel på lastebilen vår som kjører lokale vareleveranser i Stor-Oslo.

“ Ved å nå bytte ut fossilt drivstoff med biodiesel, reduserer Nexans Langhus CO2-utslippet fra transporten i Stor-Oslo med rundt 85%. Det utgjør over 50 tonn CO2 per år* ”

Kyrre Beenfeldt

Supply Chain Manager, Nexans Langhus.

Det er en videreutvikling av tiltaket som ble innført i 2022. Da reduserte vi antallet lastebiler som kjører lokal varetransport fra to til én lastebil, mens vi samtidig økte kapasiteten med 90% per tur.

– Sammen gjør de to tiltakene at vi kan øke både kapasiteten på hver leveranse, samtidig som vi reduserer utslippene betydelig. Her har vi fått til en stor miljøgevinst, sier Kyrre.

 

Generelt lavere transportrelaterte utslipp

At vi nå bytter drivstoff og reduserer utslippene våre betraktelig, kommer også kundene til gode. Det vil bidra til en produktleveranse med mindre miljøpåvirkning enn tidligere, og reduksjonen bidrar til bedre resultater for deres rapportering av Scope 3-utslipp.

“ Vi har gjort en del av jobben nå, men vi er ikke i mål enda. Vi har en visjon om nullutslipp på lokal distribusjon så fort det er praktisk mulig å gjennomføre ”

Kyrre Beenfeldt

Supply Chain Manager, Nexans Langhus

Det innebærer bruk av nye typer kjøretøy i fremtiden.

I tillegg er majoriteten av produktene vi selger kortreiste og produsert lokalt på Langhus i Akershus, eller i Grimsås i Sverige.

Det bidrar til vesentlig lavere transportrelaterte CO2-utslipp enn dersom produksjonen skjedde utenfor Norden.

LES MER: Nexans globalt forplikter seg til å bidra til karbonnøytralitet innen 2030

 

Kontroll på hva som fylles
For å ha mest mulig kontroll over forbruket og utslippet fra leveransen fylles drivstoff kun hos én partner med godkjent sertifikat.

Produktet vi bruker er ISCC-sertifisert, noe som betyr at de sosiale rettighetene for arbeidstakere er sikret i hele verdikjeden, matproduksjon ikke er begrenset og det ikke bidrar til avskoging.

Vi ønsker å markere ovenfor våre samarbeidspartnere at Nexans mener alvor. Vi skal være den kabelleverandøren som tilbyr markedet bærekraftige løsninger.

*Utregningen er basert på 63 000 kjørte km per år, med 3,6 liter per mil. Det gir et forbruk på 22 680 liter diesel per år. 85% redusert CO2 med HVO100 gir litt over 51 tonn. Reduksjonen er for bilen isolert sammenlignet med tradisjonell diesel.

Andre bærekraftstiltak

Vil du lese mer om bærekraftighetstiltak i Nexans Norge? Da kan du sjekke ut noen av sakene under

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk